1. Home
  2. »
  3. Contentmarketing

Contentmarketing (SEO)

Wat kan het voor mijn bedrijf betekenen?

Contentmarketing (onderdeel van SEO) is een marketingbenadering die gericht is op het (vaak kosteloos) helpen van potentiële klanten. Bij deze vorm van marketing staat niet de verkoop van een product of dienst direct centraal, maar de behoeften van een klant. Een bedrijf deelt kennis en informatie met potentiële klanten, om zichzelf ‘in the picture’ te spelen als een klant wél over wil gaan tot een aankoop.

Een concreet voorbeeld van contentmarketing;

  • Jouw bedrijf is leverancier van softwareoplossingen voor salarisadministratie. Via jouw website bied jij een whitepaper aan in de vorm van ‘de drie do’s and dont’s bij salarisadministratie’.  Iemand download jouw whitepaper om meer informatie op te doen en laat hierbij zijn of haar e-mailadres achter. Vervolgens kun jij (als hiervoor toestemming wordt gegeven) de klant een aantal opvolgende mails versturen waarin je hem wellicht wat vragen stelt. Uiteindelijk hoop je door het inrichten van deze (geautomatiseerde) processen dat jouw potentiële klant contact met je gaat opnemen, zodat je hem uiteraard binnen gaat halen als klant.

Welke vormen zijn er?

Naast het delen van een whitepaper zijn er nog veel meer vormen van contentmarketing.

Contentmarketing is heel breed inzetbaar en dat is het fijne eraan. Wij maken gebruik van de juiste tools om jouw klanten optimaal te voorzien van de informatie die ze zoeken met één doel; ze overtuigen om klant te worden. Andere voorbeelden van contentmarketing zijn;

  • Blogposts. Dit is goed voor de verruiming van de content op je website en voor de vindbaarheid in zoekmachines als Google en Bing.
  • Ebooks en whitepapers. Dit wordt vaak gebruikt voor het verzamelen van e-mailadressen.
  • Klantcases of testimonials. Hierbij laat je jouw klanten aan het woord over je bedrijf en dienstverlening.
  • Social Media. Een breed begrip en een strategie op zich, maar ook hier al het vermelden waard.

Meer weten over contentmarketing?

We gaan graag met je in gesprek.