1. Home
 2. »
 3. Diensten
 4. »
 5. Websites en webshops
 6. »
 7. Maatwerk of template

Websites en webshops; maatwerk of template?

Wat zijn de voordelen van maatwerk?

Door online zichtbaar te zijn zorg je ervoor dat je klanten je vinden en hopelijk overgaan tot het aanschaffen van jouw product of dienst. Er zijn verschillende manieren om een website of webshop online te zetten. Eén manier is het maken van een maatwerk product. Wat zijn de voordelen van een maatwerk website of webshop?

 • Een maatwerk website of webshop is voor jouw bedrijf ontwikkeld en dus uniek. Dit betekent niet alleen uniek in vormgeving en design, maar ook in laadsnelheid en functionaliteiten. Bij een maatwerk product heb je geen onnodige functionaliteiten die door Google gezien worden als overbodig. Zo bied je voor jouw (potentiële) klanten een betere en snellere gebruikerservaring.

Wat zijn de voordelen van een template?

Hoewel het maken van een maatwerk product veel voordelen heeft, nemen we het gebruik van een template ook graag mee in de weging. Wat zijn de voordelen van een template website of webshop?

 • Een template staat snel online. Als je goed weet wat je wilt heb je een website of webshop met gebruik van een template snel online.
 • De kosten zijn lager dan voor een maatwerk website. Je betaalt voor de aanschaf van een template (doorgaans eenmalig €50-€60) en je kunt aan de slag. Je gaat jouw website bouwen op basis van vooraf gemaakte ‘contentblokken’. Je giet het in je eigen stijl, voegt jouw unieke content toe en je bent klaar om live te gaan.
 • Wij zijn fan van het WordPress thema Salient voor websites. Voor webshops maken we regelmatig gebruik van Flatsome.

Wat adviseren wij?

Realiseer je de voor- en nadelen en de belangen die je hebt als je een website online wilt zetten. Is het doel van je website om online aankopen te genereren of is het meer gericht op het tonen van jouw ‘online visitekaartje’?

 • Neem een maatwerk product als jij; producten of diensten wilt gaan verkopen en waarbij SEO een essentieel onderdeel is van je marketingstrategie. Begrijp het niet verkeerd; SEO is altijd essentieel en werkt ook zonder maatwerk, maar met maatwerk ben je nog meer in controle over de resultaten.
 • Neem een template als jij; een beperkt budget hebt en je website eerder gebruikt als visitekaartje dan als jouw online winkel.

Meer weten over websites en webshops?

We gaan graag met je in gesprek.